Oplev Frederikshavn

Bangsbo Fort

Bangsbo Fort

Frederikshavn er efter mange år industriel nedgang, igen en by i rivende udvikling. Et af byens vartegn er Bangsbo fort, med sin enestående historie og samtidig et fantastisk udsigtspunkt, hvor både Læsø, Skagen og Sæby er mulig at se, sådan lidt fra oven.

Bangsbo herregård og Bangsbo have

Bangsbo herregård og Bangsbo have

Det smukke Bangsbo-område inviterer til oplevelser for hele familien. Nyd den pragtfulde natur, de historiske bygninger, freden og idyllen, kulturen, udsigtspunkterne, kondistierne, naturlegepladsen, dyrelivet og botanikken.

Fiskerklyngen

Fiskerklyngen

Fiskerklyngen er den ældste bydel i Frederikshavn. Bebyggelsen stammede oprindeligt fra 1568 og var bindingsværkshuse. Eks. Strandgade 6. Husene i Fiskerklyngen strammer fra omkring 1800-1900 tallet. Husene er typisk gul kalkede huse med vingetegl og hvidkalket mørtel mellem teglene langs kanterne, som er typisk for Nordjylland. Derudover bestod bydelen af brostensbelagte gader og stræder.

Frederikshavn Kirke

Frederikshavn Kirke

Frederikshavn Kirke blev indviet i 1892. Den er en korskirke opført i romansk stil af kridtsten, såkaldt Faksekalk. Med de lige lange korsarme er kirken fuldstændig symetrisk. Tårnet er 56,5 mhøjt. Der er fire mindre sidespir på tårnet. Kirkens indre domineres af de store hvælvinger og de fire kraftige bæresøjler. Der er siddepladser til 1160 personer, dels på gulvet og dels på pulpituret.

Krudttårnet

Krudttårnet

Krudttårnet, der er Frederikshavns vartegn, blev bygget helt tilbage i 1690 og var det centrale bygningsværk i citadellet (fæstningen) Fladstrand, som var blevet bygget i 1653. Udbygningen med Krudttårnet skete efter den Skånske Krig 1676-1679. Tårnet lå oprindeligt 270 m længere øst på, men blev i 1970'erne flyttet p.g.a. værftsudvidelser. Det 4.500 tons tunge tårn blev flyttet i ét stykke, afstivet med betonringe og ved hjælp af donkrafte blev det trukket og skubbet til sin nuværende placering, hvor det har stået siden 1975.

Pikkerbakken

Pikkerbakken

Pikkerbakken er en del af en 3 km lang kystskrænt, der er dannet af Yoldia- og Litorinahavet i istiden. Den imponerende skrænt skyldes bl.a., at området har oplevet Danmarks største landhævning. Selve Pikkerbakken rejser sig 71 meter over havet. Herfra er der et fantastisk panorama over Frederikshavn by og Hirsholmene i Kattegat.

Palmestranden

Palmestranden

Palmestranden i Frederikshavn, der startede som en 'skør ide' hos to driftige medarbejdere hos Frederikshavn Kommune. Byen skulle markedsføres, og hvad kunne være bedre end et ægte caribisk eventyr? Som tænkt - så udført og i 2004 kom de første palmer på stranden i Frederikshavn, og lige siden tilføjes der hvert år nye palmer og andre gode tiltag på stranden, der er kendt i hele Danmark og Skandinavien.

Frederikshavn Havn

Frederikshavn Havn

Frederikshavn Havn er i dag en af Danmarks mest betydningsfulde erhvervshavne. Havnen er blandt Danmarks 10 største havne og omfatter færgehavn, fragthavn og en alsidig serviceindustri. Det er en moderne erhvervshavn med central placering, gode faciliteter og et service-setup, der sikrer hurtig og effektiv håndtering af skibe og last. Havnen har en ambitiøs investeringsplan og en klar strategi om også i fremtiden at tilbyde de bedste faciliteter og maritim service i verdensklasse.