Oplev Hirsholmene

Hirsholmene

Hirsholmene

Hirsholmene er Danmarks nordligste øer og ligger ca. 7 km nordøst for Frederikshavn. De omfatter Hirsholm, Græsholm, Deget, Kølpen og Tyvholm. Med sine mange sten minder øerne mere om den svenske skærgård end om de øvrige danske øer.
Hirsholmene kirke

Hirsholmene kirke

Hirsholmene kirke stammer fra 1641 og hører til blandt Danmarks mindste kirker. Tidligere måtte holmboerne til Elling Kirke, men da det forekom, at børn døde uden dåb, og at lig kunne ligge i op til 5 uger, før de blev begravet, blev der oprettet et sognekald på øen. Adelsmand Otto Skeel byggede kirken, som blev opført i bindingsværk med stolper af egetræ. Senere blev den dog grundmuret og våbenhuset blev tilføjet. Umiddelbart er der ikke noget der vidner om, at det hvidkalkede bindingsværkshus er en kirke, da klokkestablen står midt på øen. Kun de gamle gravsten og jernkors fortæller om, hvad det er for et hus.
Præstebugten

Præstebugten

I Præstebugten på Hirsholmene er der en lille sandstrand, hvor man har mulighed for at spotte sæler. Adgang til Hirsholmene sker via postbåden. Flere informationer på Frederikshavn Turistbureau, 98 42 32 66. Obs: Hunde og katte må ikke medbringes på Hirsholmene.
Færgen til Hirsholmene

Færgen til Hirsholmene

En af Danmarks mest spændende ø-grupper Oplev Danmarks fineste stenrevs-øer, hvor både naturen og kulturen er helt speciel. På øen føler du dig hensat til steder som den svenske skærgård eller en fuglekoloni på Færøerne. Det lille bysamfund med de gamle huse og den lille kirke mellem stendigerne er også en oplevelse ud over det sædvanlige. For at besøge Hirsholmene, skal du sejle med 'Seadog'. Seadog ligger til ved Pier 5 og sejles fra Frederikshavn havn. Turene er støttet af Naturstyrelsen. Der sejles uanset deltagerantal, men booking er nødvendig. Fartplan: Kan ses på www.seadog.dk eller hentes på Frederikshavn Turistbureau. Sejltid: ca. 45 minutter. Max. 12 personer.

Læs mere